"Poleno" - fatörzs torta leveles tésztából

2017-12-14

sponsored links

Poleno
Több orosz oldalon is láttam ezt a tortát, sõt több videót megnéztem az elkészítésérõl. Nagyon egyszerûnek tünt, így én is elkészítettem.
Hozzávalók:
500 gramm leveles tészta
350 gramm vaj
250 gramm sûrített tej
1-2 evõkanál konyak

A leveles tésztát 1 centi vastagságúra kinyújtottam, kb 2 centi széles, 22-24 centi hosszúságú csíkokra vágtam. Egymástól ks távolságra sütõpapírral bélelt tepsibe helyeztem õket, majd 200 fokos sütõben világosra megsütöttem (20-25 perc alatt). Amíg hûlt a kisûlt tészta, elkészítettem a krémet.
a szobahõmérsékletû vajat elõbb önmagában kikevertem, majd fokozatosan hozzáadva a sûrített tejet jól felhabosítottam. Utoljára kevertem hozzá a 2 kanál konyakot.
A kihûlt tésztacsíkokból 3 darabot félretettem díszíteni
Összeállítás:
Frissentartó fóliát több rétegben gáztepsi nagyságúra kiterítettem az asztalra. Megkentem krémmel, és ráraktam 6 darab kisütött pálcikát. Ezeket megkentem krémmel, majd ismét pálcikák következtek, krém, és így összesen 3 réteget képeztem,. A hosszanti két oldalánál egymással szemben felhajtottam a fóliát, és összefogtam felül, így rúd formát képezve a süteménybõl. Jó szorosan betekertem a fóliába - ez fontos, mert különben szétesik - majd egy éjszakára hûtõbe tettem.
Reggel lefejtettem róla a fóliát. A félretett 3 sült tésztarudat összemorzsoltam, és ezzel szórtam meg a sütemény tetejét és oldalát.
Poleno egészben
Szeletelése meglepetést okozott, mert nem puhultak meg a tésztarudak, tehát jó éles kés kellett a szeleteléshez.
Eléggé vegyes volt a fogadtatása a család részérõl.
Volt, akinek ízlett, volt aki ehetetlennek találta...?
Én se voltam tõle elájulva. Túlságosan tömény volt - lehet, hogy valamit nem jól csináltam? 
Poleno szeletelve
Itt olvasható a recept fázis fotókkal, és video is megnézhetõ a készítésrõl.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Egy facebookos hozzászólásban megkaptam a választ, hogy mért maradtak nekem kemények a tésztarudak.
Tehát - a gépi fordításból számomra nem derült ki, hogy - az összeállított "fatörzset szorosan összekötve néhány órát hagyjuk szobahõmérsékleten. Ez idõ alatt összegyengül a tészta. Csak ezután tegyük hûtõbe tálalás elõtt legalább 12 órára.

Folytats a blogon ... https://tortafuggo.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s